desember 2011

blue valentineyou always hurt the one you love. the one you shouldn't hurt at all. you always take the sweetest rose and crush it until the petals fall. you always break the kindest heart with a hasty word you can't recall. so if i broke your heart last night, it's because i love you most of all.

FILIP

jeg tror at alle som har det vanskelig, på en eller annen måte, trenger en liten filip. man føler plutselig at alt kommer til å ordne seg, og at det ikke er så farlig om man snubler litt på veien

just hear those sleigh bells jingling, ring-ting-tingling

denne julaften ble fin. jeg var livredd for at det skulle bli slik som i fjor, og begynte å gråte på lillejulaften da vi skulle spise grøt med mandel i fordi alt bare ble tull. heldigvis ble det ikke sånn på julaften. nissen kom og jeg syntes det var så gøy at lillesøster og lillebror plutselig begynte å tro litt på nissen igjen da det ikke var stefaren min som hadde kledd seg ut. vi fikk en nabo de ikke kjenner så godt til å gjøre det, og de skjønte ingenting. hjertesmil. så leste lillesøster et dikt hun hadde skrevet selv før vi spiste deilig pinnekjøtt. så åpnet vi pakker, og jeg tror aldri jeg har fått så mye fint før. alt falt i smak. følte alle de fine menneskene hadde tenkt på meg når de hadde valgt julegaver i stede for å bare kjøpe noe random. da ble jeg glad. da føler jeg liksom at de betyr litt mer. så jeg tok bilder av de til dere. haha kanskje superkjedelig, men jeg ble så glad! på slutten av kvelden sang vi singstar og drakk brus fra vinglass og spiste kaker (vi tar desserten etter gavene fordi de to små holder på å dø..), og de voksne drakk eggelikur som bestefar kalte det. da vi skulle legge oss spurte han om vi ikke skulle ha et nattspeil? hahaha da lo jeg godt.

familien min er så fin de gangene vi får det til

i really do believe in you, let's see if you believe in me

santa baby, just slip a sable under the tree for me
been an awful good girl, santa baby
so hurry down the chimney tonightjuleklem til alle dere fininger fra meg og filipen min.
hjerte

och fast jag inte saknar dig, så känns det som att världen skulle rasa om du lämnade migjeg har ingen han i kursiv mer. ingenting.
og på mange måter gjør det ingenting. for jeg har det fint. fint med meg selv.
trenger ingen andre, vil ikke ha noen andre. orker ingen andre.
men jeg har ingen han i krusiv mer. ingenting.

og jeg savner han. men savner ikke han. men når man savner noen så savner man han. og man vil ikke ha noen andre, for ingen er noen gang bra nok. har dere lest boken mot nordavinden av daniel glattuaer? når jeg leste den i thailand så gjorde det vondt i hjertet mitt, for det er litt sånn det føles å være glad i han. 

de er ikke til å få ram på, de er ikke virkelig, de er et eneste stort fantasifoster i min kones hjerne, en illusjon om uendelig lykke, verdensfjerne kjærlighetsdrømmer i utopisk sus og dus, det hele konstruert av bokstaver. mot dette er jeg maktesløs, jeg kan bare vente på at skjebnen skal vise seg gunstig og gjøre dem til et menneske av kjøtt og blod, en mann med konturer, med styrker og svakheter, med angrepspunkter. først når min kone kan se dem slik hun ser meg, en sårbar, en ufullkommen skapning, et eksemplar av menneskarten med alle dens mangler, først når hun står ansikt til ansikt med dem på denne måten, forsvinner overtaket deres.

akkurat sånn er det. han er ingenting. det vi har er ingenting. han er bare en stemme på kvelden. en stemme som får hjertet til å banke roligere. en stemme med de rette ordene som hjalp kroppen min på rett vei da den hadde glemt hvordan den skulle fungere. han er den fineste jeg vet om. alle andre har blitt så blasse i forhold. ingen andre kan noen gang måle seg opp med han. vi kommer aldri til å bli noe. vi finnes ikke. han er min fantasi, en illusjon - konstruert av bokstaver og ord. herregud så teit. dere ler vel nå. og jeg klarer ikke forklare, bare babler. surrer bare rundt.

men dere burde lese den, mot nordavinden - daniel glattuaer. den er klissete. skikkelig kliss klass.
men jeg vet ikke... det er en slik liten bok jeg vil ha i bokhylla mi.

bare fordi det finnes ingen fineredette er min lille prinsesse.

hits